Selasa, 24 Desember 2013

Tips Agar Seks Makin Hangat

Tips Agar Seks Makin Hangat

7 Tips Agar Seks Makin Hangat untuk Pasangan yang Lama Menikah

Pasangan yang sudah menikah lama rentan bosan dengan rutinitas seks yang itu-itu saja. Hangatkan lagi gairah seks Anda dan pasangan, dengan hal-hal yang jarang dilakukan dalam keseharian. Ini dia tujuh cara agar aktivitas seks lebih menarik dan menyenangkan dan tidak sekadar jadi rutinitas seperti dilansir dari Times of India.

1. Rencanakan Kencan Khusus
Siapa bilang kencan hanya untuk orang yang berpacaran? Pasangan menikah juga masih bisa kencan romantis. Bahkan para ahli menyarankan Anda untuk merencanakan kencan khusus bersama suami. Lakukan hal-hal romantis yang pernah Anda dan si dia lakukan saat masih pacaran untuk membangkitkan gairah di masa muda. Jangan sampai pernikahan menghalangi Anda untuk bersenang-senang dengan suami, sediakanlah waktu khusus dalam sebulan untuk bercumbu berduaan saja. Tanpa anak-anak, pekerjaan atau mertua.

2. Absen Bercinta di Kamar Tidur
Salah satu faktor yang membuat seks terasa membosankan, karena pasangan malas mengeksplorasi tempat baru untuk bercinta. Banyak pasangan yang mengaku rasa lelah justru datang saat mereka memasuki kamar tidur, karena yang ada dalam pikiran hanya tidur, tidur dan tidur. Carilah tempat selain kamar tidur untuk bercinta, seperti dapur, ruang keluarga (saat tidak ada anak-anak), bawah tangga atau bahkan garasi.

3. Kagetkan Si Dia
Kapan terakhir kali Anda memberi kejutan pada sang suami? Bukan kejutan berupa hadiah barang, tapi kejutan mengagetkan yang sebenarnya. Menyelinaplah ke kamar mandi saat suami sedang mandi, dan mulailah sesi bercinta yang spontan. Bisa juga dengan mengenakan lingerie yang belum pernah dia lihat, atau rencanakan malam yang romantis tanpa harus merayakan sesuatu apapun.



4. Berbagi Fantasi Seks
Katakan fantasi seks Anda pada pasangan. Tak perlu malu atau takut pasangan akan terkejut atau takut. Anda tidak pernah tahu, apa saja yang bisa dieksplorasi dengan saling memberitahu keinginan terpendam dalam bercinta.

5. 'Permainan Seks'
Coba lakukan '*** game'. Ajak si dia bermain UNO Stacko, poker, board games atau truth or dare. Siapa yang kalah atau menang, harus mendapat hukuman atau priviledge yang bernuansa sensual di tempat tidur. Misalnya, yang kalah harus mencopot pakaiannya satu per satu, atau yang menang berhak mendapat ciuman di bagian tubuh yang dia mau.

6. Inisiatif Mencoba Hal Baru
Jangan ragu memberitahu pada pasangan, hal-hal baru yang Anda inginkan dalam bercinta. Pria akan suka jika sesekali wanita yang mendominasi di tempat tidur. Sarankan beberapa posisi seks yang belum Anda berdua coba, dan lihat hasilnya! Belilah buku tentang seksologi atau panduan posisi seks yang menantang bersama pasangan.

7. Ciuman Mesra dan Sensual
Jangan lupa memasukkan sesi berciuman yang panas saat becinta. Seringkali karena terlalu bersemangat melakukan penetrasi, pasangan mengabaikan mencium pasangannya. Padahal, ciuman bisa meningkatkan keintiman ketika berhubungan seks.

Jumat, 07 Desember 2012

Perhatian #2 Untuk Penerima Domain Percuma Dari Blog Coklateyes

As Salam Semua

Dah setel semua prosedur pendaftaran kan, so entry ini adalah untuk mereka yang dah setel prosedur pendaftaran.

Baiklah, first sekali... korang kena ingat... prosedur ini akan mengambil masa 24-48 jam WAKTU BEKERJA. Jadi, kalau korang apply hari minggu, In sha Allah hari Isnin atau Selasa baru dapat email pengesahan tu ye. Jangan risau.

Kemudian, korang dikehendaki check email inbox (email yang korang isi dalam form tu). Dan korang akan menerima 3-4 email daripada pihak admin.



Sekarang, mari kita bukak satu-satu email tersebut.



Email 1



Dalam email 1, titlenya adalah New Application To Register Domain Name. Ada beberapa perkara yang perlu disemak. Yang pertama, pastikan Domain Name yang anda mohon dieja dengan betul dalam email tersebut. Contoh, seperti yang aku bulatkan tu. Itu domain yang aku mohon.

Kedua, dibawahnya ada details yang korang isi dalam form tu. Pastikan semua betul.



EMAIL 2


Email kedua yang korang akan terima adalah REGISTERED DOMAIN NAME. Ini maknanya, domain korang telah berjaya didaftarkan. Dan korang sekali lagi pastikan domain korang betul. Semak macam yang aku bulatkan tu.



EMAIL 3


Email 3 bertajuk New Username Created. Baiklah dalam email ni, ada 2 perkara yang korang kena buat. Pertama, korang kena COPY USERNAME yang diberikan. Dan kedua, KLIK LINK yang diberikan dibawahnya.

Tapi ingat:

1. Link tersebut hanya valid selama 7 hari sahaja.
2. Hanya sekali KLIK dibenarkan.

Bila dah klik Link tu, korang akan dapat ini


Bila dah dapat ni, korang paste username korang tadi. Kemudian create satu password. Peringatan!!! Password mestilah 12-14 huruf dan mesti mengandungi huruf dan nombor. Than klik button RESET tu.  Lepas tu, korang kena hafal atau catat kat diari ke mana-mana password dan username ni.



EMAIL 4


Lepas dah create password semua. Korang akan dapat email yang ke empat. Yang ini, membuktikan bahawa akaun, username dan password telah BERJAYA didaftarkan.

Dan sekarang, tak payah risau... kita tunggu next email yang ada procedure untuk tukar kepada [dot my]. Yeaaaaaaaaaaaaaay!!!! Semakin hampir dah ni nak dapat domain sendiri.

Melalui admin, katanya paling lewat email tu akan dapat pada hari Isnin atau Selasa!!! ;)



p/s: Sayang-sayang semua... boleh tak korang share dan sebarkan dekat blog korang pasal benda ni. Ajak seberapa kawan yang korang ada untuk ambil hadiah best ni. Sebelum 25 Disember 2012. Pleaseeeeeeeeeeeeeeeee!!!! ;)






Perhatian #1 Untuk Penerima Domain Percuma Dari Blog Coklateyes

As Salam semua


First sekali, aku nak ucap terima kasih banyak-banyak pada semua blogger/follower lama dan baru yang sudi menyokong dan mendaftar di bawah Projek 1MYID. Tapi jangan risau, masih banyak lagi domain free selama setahun untuk diberikan pada korang semua. But please, jangan tunggu sehingga tarikh-tarikh akhir, takut kuota habis... dah rugi korang. 

Baiklah kat sini, aku nak mintak PERHATIAN pada semua yang TELAH&AKAN mendaftar. Ada beberapa perkara yang perlu aku tekankan sebab aku tak nak nanti korang mengalami masalah di kemudian hari. Walaupun aku dah mention setiap step yang perlu diikut, tapi takpe untuk korang aku tak marah... cuma korang kena hati-hati sikit lah dan JANGAN SKIP LANGKAH kat ENTRY SEBELUM INI. 


PERKARA YANG PERLU DIBERI PERHATIAN!!!


1. USIA PEMOHON MESTILAH LINGKUNGAN 18 TAHUN - 45 TAHUN & WARGANEGARA MALAYSIA SAHAJA

* Sekiranya pemohon berusia di bawah 18 tahun, jangan risau... masih boleh mendaftar dengan syarat menggunakan nama ahli keluarga yang telah berusia lebih 18 tahun. Seperti abang, kakak, mahupun ibu dan ayah. 


2. PROMOTION CODE MESTI DIMASUKKAN

* Ramai yang mengadu kata bil tidak bertukar kepada RM 0.00. Baiklah, caranya begini... ANDA MESTI MEMASUKKAN PROMOTION CODE 'coklateyes' ITU DI RUANGAN BAWAH FORM DETAILS. EJAAN MESTILAH BETUL. MENGGUNAKAN HURUF KECIL & SATU PERKATAAN. CODE 'coklateyes' WAJIB DIMASUKKAN sebagaimana langkah 7 dalam entry sebelum ini. 



7. Sekarang, scroll down anda akan jumpa part ini.


PART INI SANGAT MENDEBARKAN. KALAU TAK ISI DENGAN BETUL PART INI, ANDA TAK KAN MENERIMA PROMOTION TU. 

ANDA DIKEHENDAKI MASUKKAN PROMOTIONAL CODE 'coklateyes' DAN KLIK VALIDATE CODE. PASTIKAN EJAANNYA BETUL. DAN TAK ADA SPACE. HANYA SATU PERKATAAN'coklateyes'. UNTUK PAYMENT METHOD, BIARKAN SAHAJA DENGAN BANK TRANSFER.

DAN JANGAN LUPA UNTUK KLIK "I have read and agree..."



dan barulah BIL akan menjadi seperti dibawah ini....




Di bahagian Review & Checkout ini. Korang pastikan Domain Registration adalah nama url yang korang pilih. Kedua. Pastikan harganya RM 20. Dan pastikan korang dapat RM 20.00 One Time Discount yang mana membawa kepada Total Due RM 0.00. Dan total Recurring RM 20.00 Annually.



3. UNTUK MEMOHON LEBIH DARIPADA SATU DOMAIN

* Anda boleh memohon lebih dari satu domain dan menggunakan email/akaun yang sama. Tetapi, caranya adalah anda dikehendaki melakukannya satu per satu. Maksudnya, ada buat satu permohonan dulu dengan mengikut langkah-langkah yang disediakan tu. Bila dah selesai satu permohonan, anda ULANG SEMULA langkah tadi dan mohon untuk domain yang seterusnya. 



4. ISI MAKLUMAT DENGAN TEPAT & HATI-HATI

* Semalam ada kes yang mana maklumat diisi tidak tepat. Aku harap sangat-sangat, korang berikan maklumat yang benar kerana setiap permohonan akan disemak di Jabatan Pendaftaran Negara dan maklumat korang akan disimpan dengan selamat di bawah MOSTI. Seterusnya, SILA BERHATI-HATI DALAM MENGISI BORANG. IKUT SETIAP STEP. JANGAN LANGKAU.  Sekiranya pendaftaran yang diberikan salah, nanti korang akan mengalami masalah untuk next step. So, TOLONG-TOLONG-TOLONG berhati-hati. Baca dahulu Manual yang telah aku berikan tu. Tolong baca dan fahami ye. Aku dah bagi ayat paling simple tu, tak nak korang pening-pening ;)



5. GUNAKAN EMAIL YANG AKTIF

* Dalam borang dibawah ni, Email yang korang letak tu mestilah email yang aktif. Sebab melalui email tu lah yang korang akan terima next step dan verification username semua. Jadi, jangan letak email yang korang dah lupa password ke ape ye ;)





Jadi bila dah settel semua dan ikut langkah yang diberikan, korang akan dapat 3-4 email daripada pihak admin. Dan untuk ini, aku explain kat next entry ok. ;) Kejap je lagi.


Terima kasih banyak-banyak!


p/s: Kalau korang ada masalah, selain dari FB dan email aku... boleh jugak whatsapp aku di nombor 013-7197837.








Rabu, 05 Desember 2012

Trauma Traffic Light

As Salam semua




Aku ke Shah Alam semalam petang, atas urusan tugas. Sedang elok aku berhenti dekat satu traffic light, aku pun macam biasalah usha kiri kanan kan, mana tau ada rezeki abang-abang kacak lagi kaya raya. Boleh jadi lauk santapan. Kehkehkeh.

Memang!!! Memang pun aku dapat "rezeki". Tapi yang ni lebih pada rezeki tak berapa halal gitu. Cis!!! Dua orang lelaki yang tak kacak langsung, sedang berpelukan sambil melakukan adengan cium mencium dan gigit menggigit leher!!! Aku terkejut wei. Menjerit aku. Sampaikan member aku kat sebelah yang tengah syok main handphone panik sama. Memang jilake dua ekor tu! Eeiiiiiiiiiiii. Mengada-ngada. Aku tengokkan je dua makhluk songsang ni, tapi tanpa segan silu dia buat perangan Vavi dia tu! Dia tahu orang tengok. Makin ditengok makin menjadi. Macam perilaku monyet. Makin kita tengok, makin ngada-ngada. Trauma aku!

Sumpah. Lepas ni, aku tak nak usha lagi orang kat traffic light! Seram wei! Aku yang rasa berdosa amat-amat. Dia buat dek je. Macam masuk syurga!!!Ini kisah seram. Aku traumatized. Dalam hati menyumpah seranah. Geram yang entah macam mana aku nak khabarkan. Haish!!!!



p/s: Niat tak betul, memang tak betul lah yang aku dapat kan!


Senin, 03 Desember 2012

What Makes Me Confident : Pt.3 [Rough & Tough]

As Salam semua

Bermula dari pre-amble dan sekarang dah masuk siri ketiga. Alhamdulillah, siri What Makes Me Confident (WMMC) setakat ni diterima baik. Diberi respons yang positif dan juga menginspirasi orang lain secara positif juga. Alhamdulillah. Mungkin niat yang baik juga sebenarnya mendorong kepada hasil yang baik. Dari mula dulu aku stick pada niat aku ini bukan untuk membangga diri apatah lagi sampai timbul rias-rias riak. Tidak. Aku bercerita sebab orang selalu melihat aku kuat, aku confident, padahal nun jauh di hati aku tetap ada kocak gelombang yang kadang-kadang luntur juga setitis dua air mata. 



"Don't go through life, grow through life!"

Dalam hidup ni, manusia mana yang tak pernah mengeluh? Kita semua saban hari mengeluh. Tak puas hati pasal itu, pasal ini. Aku sendiri mengaku, aku adalah insan yang kerap mengeluh. Kadang di facebook, dan kadang di blog. Aku tak nafikan. Mengeluh lah. Sebab manusia yang normal memang akan mengeluh. Keluhan membawa erti kita mempunyai pandangan yang beda dari orang lain. 

Kalau kau pergi dari sorang ke sorang, kau tanya apa yang dia rasa masih belum cukup dalam hidup dia. Aku yakin jawapan yang bakal kau terima, tak akan cukup 3-5 helai muka surat kertas kajang. Lebih mahu. Aku nak kita fikir sama-sama.... kenapa kita mengeluh? Adakah kita memang tak cukup? Adakah kita tak bersyukur? Atau adakah kita memang inginkan kesempurnaan? 

Aku tak tahu, dari celah mana aku ada sifat macam ni. Tapi kalau kau kenal aku secara personal, aku adalah manusia yang selalu melihat kepada hikmah disebalik sesuatu. Yelah, kita selalu dengar "Every thing happen for a reason!" dan reason yang dimaksudkan adalah "HIKMAH". Macam tu jugak dalam Islam, kita diajar supaya percaya bahawa "Setiap kejadian pasti ada hikmahnya!" Pasti!!! Itu janji Allah. 

Dan ketika ini, akan timbul lagi ketidak puasan hati... "Sampai bila nak tunggu hikmahnya tu?" 

Well, hakikatnya... ada sekelumit manusia yang memandang sepi setiap hikmah yang Allah rezekikan untuk dia. Tak sedar atau tak tahu itu terpulang kepada kepekaannya. Kepekaan apa? Kepekaan dalam menghargai setiap perkara yang terjadi dalam hidup dia. Percayalah, hikmah itu datang setiap hari. Datang setiap masa, mungkin di saat engkau jatuh tunduk kebumi dan mungkin di saat engkau tinggi melambung ke awan. 

Kau tahu, daripada menghargai setiap perkara dalam hidup aku ni, aku belajar banyak benda yang tak akan aku belajar dari mana-mana jurusan. Setiap insan yang hadir dalam hidup aku, masing-masing bawak mesej tersendiri untuk disampaikan pada aku. Macam biasa, ada yang baik, ada yang buruk. 

Tak pernah sekali aku menyesal apatah lagi mengeluh. Aku cuba. Sebab mereka adalah anugerah. Anugerah untuk aku menjadi insan yang lebih matang, bersyukur, berfikir dan tidak mengeluh. Sebab sekali kau mengeluh, kau seolah-olah mempersoalkan segala ketetapan yang Allah telah lakarkan untuk kau, sedangkan Dia Maha Mengetahui apa yang terbaik buat kau. Percayalah! 


Sabtu, 01 Desember 2012

Save Our Seafood Project. Fakta Yang Perlu Kita Ambil Tahu!

As Salam semua

Penglibatan aku dalam UM Cares memang dikategorikan agak baru. Tapi pengalaman dan pendidikan aku dapat melalui UM Cares sangat-sangat bermanfaat. Buat mereka yang masih tak tahu lagi, UM Cares adalah sebuah sekretariat alam sekitar Universiti Malaya yang based pada kerja-kerja kesukarelawanan. Fokus kami adalah tertumpu pada isu-isu alam sekitar. Banyak projek dah aku join dengan UM Cares ni, antaranya KLEFF 2012, Green Wardrobe, SLIM Symposium, Youth Environmental Expo dan banyak lagi. Memang seronok! 

Ok, kita hold dulu pasal volunteer work tu. Sebab untuk entry kali ni, aku nak ketengahkan satu isu mother-earth yang sangat penting. Mungkin tak ramai tahu, tapi as belia we should aware! That is the first step before we think how to solve the problem and take action. 

gambar dari : Innaniestagram @ http://instagram.com/innanieariff

Korang suka makan seafood tak? Sapa yang tak suka. Aku sendiri suka. Sedap kan. Manis dan lazat. Tapi, korang percaya tak kalau aku cakap dalam masa beberapa puluh tahun lagi, kita tak dapat lagi merasa nikmatnya seafood tu lagi. Kenapa? Sebab bekalan seafood kat laut bakal habis. Tak percaya???

"Eh, laut kan luas... tak kan ikan boleh habis?" 

Not to explain more. Try to read this.



Aku dapat guide book ni masa satu exhibition dua minggu lepas. Masa mula baca tu, aku sendiri terkejut dan tak sangka yang kita bakal menghadapi masalah ni. Macam korang jugaklah, eh laut tu besar kan. Tak kan habis ikan. Tapi itulah hakikatnya. 

Kau rasa kenapa masalah ni timbul? Personally, aku tak tahu. Sebab aku bukan dari keluarga nelayan, mahupun mereka yang terlibat dalam industri perikanan ni. But, sekali lagi as belia kita kena concern dan aware. Semuanya sebab ketidak lestarian penangkapan ikan. Kerja sapa? Manusia jugak. 


Melalui buku panduan ni, ada 3 kategori yang disenaraikan. Korang boleh baca penjelasan setiap group sebagaimana dalam gambar atas tu.

gambar dari : Innaniestagram @ http://instagram.com/innanieariff


gambar dari : Innaniestagram @ http://instagram.com/innanieariff

Menangis jugak lah bila aku tengok beberapa seafood kegemaran aku macam pari, kerisi, kerapu berada di group merah. Tapi nak buat macam mana. Kita yang salah. Jadi kitalah kena tanggung akibatnya. Kita lah yang kena bekorban. Kalau tak, generasi akan datang tak akan kenal lagi spesies ni semua. Sebab tu lah pentingnya Sustainability. Iaitu pembangunan atau penggunaan sumber semulajadi secara bijak dan berhemah. Jangan ikut nafsu dan materialistik semata-mata. 



Untuk maklumat lanjut, download guide book dan support project ni. Sila KLIK SINI dan SINI JUGA ;)



p/s: Kita tidak mewarisi alam sekitar dari nenek moyang kita, tapi meminjamnya dari anak cucu kita!



Jumat, 30 November 2012

What Makes Me Confident : Pt. 2 [Behind The Pose]

As Salam semua

Kita sambung lagi satu entry pasal photoshoot hari tu boleh? Tapi kali ni nak cerita pasal disebalik tabir nya pulak. Ecewah, gaya macam buat photoshoot besar-besaran pulak. Takpe, takpe. Kan prinsip aku orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jadi dah termakan budi tu, janganlah tergadai bodi, just make them happy :)

Bercerita pasal photoshoot, masalah orang macam aku *ehem plussize ni ye, yang kecik molek takde masalah rasanya* adalah penampilan dan gaya. Outfit juga biasanya menjadi masalah. Yelah, kadang beli baju ada yang terkecik kat punggug, sekejap kat dada, sekejap kat lengan. Ada je. Memang payah nak dapat yang betul-betul sesuai dengan badan kita. Kalau nak buat pulak, kadang tak berbaloi. Tailor sekarang mahal woi. But I'm very lucky, my outfit for the photoshoot ditaja oleh KZNABIHAH. A well-known boutique for a plussize ladies. Syukur sangat-sangat sebabnya, bukan sekadar dia sponsor baju, dia bagi terus baju tu kat I. Lagilah I syukur terharu sayang ooooiiiii.... Thanks Biha for this Qasriena Dress. Memang flowy, memang cantik.  



Susah jugak aku nak confident untuk pakai this half-peplum style yang sekarang memang tengah trending habis kan. But I used to put some confidence there. Actually, this dress kosong je. Tapi konon-konon nak menyerlahkan gaya pilihan aku dan Akim, Vintage Kontemporari katanya...so aku decide untuk letak  a little finishing. Guna lace as border partition. Aku google sikit, katanya this is a fashion-trick. This border-partition will help you to look more slim. Kononnyalah. Malahan boleh menyorokkan sikit-sikit lemak kebahagian di bahagian perut. Haaa... baru nampak vogue sikit kan. Untuk pemilihan lace, I would like to thanks a lot to my dear Kakak Cantik as well as Cikgu Blogger Hot Daerah Yong Peng, Cik Puan Bunga and her bff, Kak Inn. Sebab mereka bersungguh-sungguh teman aku pergi beli lace, pilihkan warna, bagi idea sampaikan menghantar ke tailor bagai. Thank you thank you! 

                                             
ha. kenal tak? kenal tak? Aku sendiri tak kenal. hahaha!

Next, make-up. Untung sangat dapat MUA yang sorang ni, namanya Kak Bainun dari Maharani Kouture. Seorang yang sangat friendly and tak lokek ilmu. Mukanya nampak garang and serius, lepas kau kenal. Hamek, kau tanya je selok belok dunia make-up, pasti jawapannya tak menghampakan. Lagi best, seorang yang boleh menerima pendapat orang lain. Dia akan cuba selaraskan apa yang customer nak dengan kebolehan dia. Memang superb. Make-up aku on that day, memang tampak cantik. Mula-mula aku tengok cermin, eh ni siapa? Sharifah Aini ke? Eh bukan. Eh, Adibah Noor ke pun bukan. Laaaaa... sekali Erra Fazira. *kehkehkeh.sila lempang sedarkan diri aku. Aku suka bila Kak Bainun kata prinsip dia mudah je. Satu. Dia nak luar dan dalam gambar memang nampak cantik. 




Next, studio. Studio yang kami gunakan ni memang superb. Dak Teropong Studio. Full-facilitate. Segala kemudahan ada. Malahan kalau kau nak tau, KZ Nabihah sendiri dan Minaz Boutique, yang famous tu pun buat photoshoot produk dia kat sini. Yang lagi aku bangga studio ni dimiliki anak Melayu muda. Bagus sungguh. Muda-muda dah ada big bisnes macam ni. Kalau korang berminat, eh jangan malu jangan segan tanya je big boss dia yang baru-baru ni keluar Utusan Malaysia. Tahniah! 

Last but not least, let me introduce you with my super-duper cute beautiful blogger-mates. Insan-insan inilah yang tak jemu-jemu buat aku gelak tak ingat kat studio tu. 


start from my side : Oniey-Kak Ieza-Kak Nadia-Kak Nory-Kak Eida-Kak Mila 

 1. Oniey @  http://letopkeypad.blogspot.com/ --- dia ni tak banyak cakap. Lembut je orangnya. Sekampung dengan Kak Nadia. Cakap slow-slow je ala-ala macam Fasha Sandha cakap tu. Blog dia memang sesuai dengan nama url-nya, memang LETOP! 

2. Kak Ieza @  http://senyumangadisgerimis.blogspot.com/ --- kakak ni ada ala-ala model muslimah. Ecewah! Mula jumpa ingatkan senyap je orangnya, sekali dia naik syeih! Hamek kau. Non-stop talking. Paling banyak ketawa. Dan femes dengan panggilan "Mak". Ada aura ibu mungkin. Amin! 

3. Kak Nadia Farahida @  http://www.nadiafarahida.com/ --- inilah organizer program. Kakak kawasan kiteorang panggil. Alahai, kak Nadia ni pun sama. Cantik dan sangat lemah lembut orangnya. Nampak kegigihan dia dalam kepuasan hati pelanggan. Nak deal dengan dia pun senang. Sama macam yang lain, kepala hu-ha-hu-ha. 

4. Kak Nory @ http://noryzoulkefle.blogspot.com/ --- Comel je kakak ni. Kaki posing jugak ni. Semua gambar dia paling letop. Tak banyak sangat cakap, lebih suka mendengar. Tapi sekali dia borak tudiaaaa, sampai pukul 4 pagi laki dia diajak becerita. Heheheh. 

5. Kak Eida @ http://msieda.blogspot.com/ --- masa datang studio awal-awal, memang dah rasa dah akak ni ringan mulut. Dia tegur aku dulu. Baru kenal sehari, dia punya mesra rasa macam dah doploh tahun kenal. Paling havoc. Ada je idea dia nak menyakat aku dengan Akim. heheheh 

6. Kak Mila @ http://milaahmad.blogspot.com/ --- Orang kampung aku. Yes, Johor. Kalau dah nama orang Johor, haruslah mulut pun kecoh kan. Sama jugak, boleh menggila bercakap tanpa henti. Happy go lucky. Dan yang pasti, selalu bagi confident pada aku! 


So, apa lagi. Jom terjah blog kakak cantik semua ni! Mesti lagi meriah. Sayang mereka sangat-sangat lah! Mereka inilah yang menjerit suruh pose gaya itulah, inilah.  Mereka inilah yang aku pinjam bahu bila rasa letih kat studio tu. *satu hari kot!*. Mereka inilah yang masing-masing mulut tak berenti cakap. Ada je yang nak diborak. Nampak je pemalu masing-masing, tapi kau suruh dorang cakap, sampai 4-5 pagi belum habis cerita. Kehkehkeh. ;) Dan paling penting, semangat mereka inilah buat aku confident untuk beraksi depan camera! 


p/s: Syukur for this friendship! 





Top