Senin, 24 Oktober 2011

Real Steel : Movie Terbaik 2011 | Review

Salam semua




Aku memang tengah teruja gila babas ni wei nak review movie ni. Yes, memang agak lewat, tapi aku rasa aku patut bagitau korang bahawa THIS IS THE BEST MOVIE 2011 beb!!!! Aku bagi Full 5 stars untuk movie ni. No offence. Exaclty worth seeing. Dibintangi Hugh Jackman sebagai Charlie Kenton dan Dakota Goyo sebagai Max Kenton. Kisah bagaimana Max mengikut jejak langkah bapanya, Charlie yang terlibat dalam bidang tinju robot. Max dan Charlie berusaha untuk ajar Atom, robot yang dah dibuang pada asalnya untuk bertinju dengan juara tinju robot paling hebat dan ganas sekali, Zeus. 

Meroyan sat! 
Budak Comel wei
Atom

BEST PART:

1. Atom, ada kuasa bayangan yang mana setiap pergerakan 'tuan' dia, akan difollow. Jadi, masa Max menari, Atom pun menari sama. So cute!!! 


2. Setiap kali robot bertinju. Sumpah awesome! Korang tak akan kelip mata wei. Setiap pergerakan memang berharga. Tak nak lepaskan. Paling kelakar masa Atom lawan Metro kat zoo. Robot jahat tu corrupted system than tumbuk diri sendiri. Kehkehkeh. Paling best moment masa Atom lawan Zeus lah. Sampai 5 rounds. Memang cemas. Sangat superb and awesome part ni. Satu hall tepuk tangan masa Atom kalahkan Zeus! 



3. Part Charlie ajar Atom bertinju. Terserlah ke-macho-an Hugh Jackman yang memang dah sedia macho gilos tu! Pheew!!! Meleleh aku tengok wei. 



4. Time Max menangis bila tengok Charlie bersungguh-sungguh nak bagi Atom menang lawan Zeus. Touching gile. Sebab Max tak pernah rasa kasih sayang bapanya. 

5. Masa Max dan Atom diperkenalkan di World Robot Boxing. Smart gile dorang menari sampai satu auditorium menari sama. 

6. Aku tak sure, cerita ni kononnya tahun bila tapi gadget dalam movie ni memang dah maju gila babas wei. Radio dia pun pakai touch-touch je. Even Atom tu, robot generasi kedua yang dibuat tu pun kononnya dicipta masa tahun 2014. So, memang dunia dah tahun berapa aku tak tahu lah. Kira zaman robot dah time tu. 

7. Semua soundtrack dia awesome and make you feel like wanna dance... Paling aku suka lagi ni ha. Timbaland ft. Veronica - Give It A Go.



MESEJ:

1. Semangat Max yang bersungguh-sungguh membentuk Atom untuk bertinju sedangkan Atom bukan robot tinju. Dia percaya pada diri dia walaupun dia masih mentah dan takde pengetahuan tapi dia tak putus asa dan dia belajar untuk jadi juara.

2. Kasih sayang bapak dengan anak memang tak boleh pisah. Ada adengan sedih jugaklah dalam ni. Max menangis masa nak dihantar pulang kepada keluarga yang jaga dia.

3. Walaupun Atom takde perasaan, tapi hubungan antara Max, Charlie dan Atom dapat dirasai.

4. Semangat juang yang tinggi. Walaupun Atom dah flat habis masa lawan Zeus, tapi semangat Max dan Charlie buatkan Atom boleh melawan sampai Zeus hilang power.

Badan Hugh Jackman tu... perggggggggh!

Anak bapak. Sama-sama degil.
Zeus yang belagak
Atom vs. Zeus
Noisy Boy vs. Maidas. Ganas wei.


ENDING:

Ending dia agak mengejutkan. Tapi director bijak sangat tackle audiens. Supaya audiens tak rasa sedih dan geram. So, ending yang memang epik sangat untuk seorang hero!


P/s: Thanks to CIK MAR sebab betulkan nama karakter.... suppose to be Max Kenton, not Adam.
p/s: Memang movie ni memenuhi kriteria MOVIE TERBAIK !!!! Aku nak tengok 2nd round.

0 komentar:

Posting Komentar


Top