Kamis, 14 Juli 2011

Hantar Sihir & Ilmu Hitam Melalui Gambar di Facebook. Boleh ke?

Salam semua

Tadi aku berkesempatan tengok rancangan Wanita Hari Ini. Topik yang dibincangkan kali ni pada aku agak menarik sebab ramai orang mengambil mudah perkara ni iaitu mengenai Panahan Gangguan. Ingat, jangan perlekehkan mesej yang aku nak sampaikan kali ni, sebab benda ni berlaku betul-betul dan janganlah kita menidakkan kewujudan jin dan syaitan dengan alasan khurafat sedangkan mempercayai benda ghaib itu sebahagian dari Rukun Iman kita.


Baiklah, mengenai panahan gangguan ni, tanpa kita sedari sebenarnya sihir dan ilmu hitam boleh dihantar kepada kita hanya melalui tenungan mata sahaja. Malahan jangan terperanjat jika dikatakan bahawa hanya melalui gambar di internet seperti Facebook, blog, majalah dan sebagainya boleh menyebabkan kita menerima gangguan daripada jin dan syaitan. Kalau korang tak percaya, korang boleh baca petikan ini. Hasil daripada kajian dan google aku sebentar tadi...

Kawan/sahabat saya merupakan ahli perubatan Islam, rakan seguru saya yang sedang belajar di UPSI ( Universiti Penguruan Sultan Idris). Beliau telah terpanggil untuk merawat seorang muslimah yang kerasukan di kolej kediaman. Selepas rukyah dan dibakar JIN yang menganggunya akhirnya ketua JIN muncul.
Maka sesi soal jawab pun bermula dan JIN tersebut akhirnya mengaku kalah.

Apabila diarahkan mengambil barang sihir, ianya amat memeranjatkan semua yang hadir semasa melihat rawatan itu, ketua JIN mengaku barang sihir tersebut adalah gambar yang diambil di dalam laman “FACEBOOK”. 

Sahabat saya menyuruh JIN meninggalkan badan muslimah itu. Kemudian ibu bapa pelajar itu datang untuk bawa berubat di kampung halamannya. Mudahan pelajar itu cepat sembuh. Semoga pembaca budiman dapat ambil pengajaran daripada pengalaman perubatan Islam ini. Berhati-hati memuat naik (upload) gambar di laman web sama ada FB, MS, Twitter dan seibu bapanya. Semoga Allah lindungi kita dari syiatan yang dilaknat dan kita janganlah mencari penyakit. 

Nabi Muhammad s.a.w. bersabda :

“Janganlah kamu mencampakkan dirimu ke lembah kebinasaaan”

Maka, kita semua perlu berhati-hati. Jangan sewenang-wenangnya nak upload gambar di Facebook, blog, YM dan bagi MMS pada orang yang tak dikenali. Maklumlah, rambut sama hitam, hati lain-lain. Dan sebentar tadi, ustaz kat WHI tu ada bagi beberapa tips untuk elakkan diri kita terkena sihir melalui pandangan. 

  • Jika hendak upload gambar di FB, Blog etc. jangan sekali-kali mempamerkan keseluruhan tubuh badan. Hanya separuh sahaja kerana, gambar keseluruhan akan menampakkan kelima-lima pancaindera kita dan memudahkan sihir dihantar. Sebagaimana hadis Rasulullah SAW: "Sesungguhnya Syaitan (Jin) itu berjalan di dalam tubuh anak Adam sebagaimana darah yang mengalir di tubuhnya". 
  • Sekiranya  keadaan memerlukan gambar kita yang mempamerkan seluruh badan contohnya untuk interview, lubangkan sedikit mana-mana bahagian pancaindera contohnya lubangkan di bahagian kaki supaya sihir tersebut sukar dihantar. 
  • Amalkam membaca doa ini yang mana Rasulullah ajar jika dibaca tiga kali di waktu pagi dan tiga kali di waktu petang maka akan terhindarlah kepada yang membacanya daripada segala kemudaratan disepanjang hari tersebut : 


p/s: Jangan terlalu taksub dengan pujukan alam maya!

0 komentar:

Posting Komentar


Top