Jumat, 17 Juni 2011

Keputusan Ranking Universiti Terbaik Asia 2011 Telah Keluar!!!

Salam semua

Nak update and share sikit info terkini mengenai ranking universiti terbaik di Asia. Baru dapat berita melalui laman web UM sendiri. Alhamdulillah, UM, universiti kesayangan aku mengekalkan lagi reputasinya sebagai di antara 50 universiti terbaik di Asia dengan kedudukan pada nombor 39. Seterusnya menjadikan UM sebagai universiti terbaik di Malaysia. Tahniah aku ucapkan pada UM! Bangga rasanya jadi sebahagian daripada kejayaan ini. *ada ke sumbangan aku pada kejayaan ni? hahahah




Senarai ini telah dikeluarkan oleh QS Intelligence Unit baru-baru ni. Daripada senarai tersebut, top 5 Best Universities in Asia ada kat Hong Kong. Hebat jugak Hong Kong ni kan... 


Walaupun begitu, ada 4 buah lagi universiti di Malaysia yang telah disenaraikan sebagai TOP 100 universiti terbaik Asia. Nak tau universiti mana??? 



Jadi, TOP 5 Universiti Terbaik di Malaysia ialah....


1. UM
2. UKM
3. USM
4. UPM
5. UTM

Tahniah semua dan pada hemat aku, kita semua sebenarnya telah berada di antara yang terbaik. Ranking universiti cuma beberapa peratus je kepada kejayaan kita yang selebihnya adalah diri kita sendiri. Tak kesah lah kita belajar di mana, tapi kalau rajin berusaha mesti berjaya kan. =)


senarai penuh KLIK SINI.

0 komentar:

Posting Komentar


Top